Vuoden ensimmäinen artikkelivinkki ja hankekuulumisia

Vuoden ensimmäinen artikkelivinkki ja hankekuulumisia

Katja Hautsalo -
Vastausten määrä: 0

Hei,

hyvää alkanutta vuotta Veto- ja pitovoimaa kotihoitoon hankkeen tiimiltä!

Lisäsimme vuoden ensimmäiseksi kuukauden artikkeliksi THLn tuoreen julkaisun: Vanhuspalvelujen työvoimapula kärjistyy kotihoidossa – neljännes yksiköistä tekee joka viikko töitä riittämättömällä henkilöstöllä ja ylityöt ovat yleisiä. Tekijät: Kehusmaa, Sari; Alastalo, Hanna. Tutkimuksesta tiiviisti 4/2022/THL. Tilanne on koko maassa haastava, ja veto- ja pitovoimaa kotihoitoon tarvitaan todellakin.

Mentorointimallin ja -oppaan työstäminen on käynnistynyt, fokusryhmä aloitti näiden aiheiden työstämisen tammikuun lopulla ensimmäisessä tapaamisessaan. Ryhmän innostus ja tahtotila asian kehittämiseen on vahva, tässä pari suoraa fokusryhmäläisten kommenttia kuvaamaan kehittämisen tahtoa:

"Lähden mukaan hankkeeseen, jotta saadaan houkuttelevuutta kotihoitoon ja tietoa kotihoidon työtä tekeviltä ammattilaisilta."    "Mentoroinnin koen olevan tärkeä asia kotihoidossa, siksi olen lupautunut hankkeeseen mukaan."

Kannattaa seurata mentorointiin liittyvää työstämistä, keskustella oman organisaation fokusryhmäläisen kanssa aiheesta ja ottaa mentorointi tuotoksia heti käyttöön, kun niitä keväämmällä saadaan valmiiksi hymy. Tässä myös lukuvinkki blogitekstiin, hankkeen kotisivuille.

Tiedotamme hankkeen kevään tapahtumista piakkoin. Jo nyt esimerkiksi ti 26.4. iltapäivä kannattaa varata työpaja 4. osallistumiseen. Työpajan aiheena on moniammatillisuus kotihoidossa.

Hyvää helmikuuta, terveyttä ja voimia arvokkaaseen työhön, jota teet!

terveisin Katja TAMKista ja hanketyöryhmä